Motorvagnsdepå i Eskilstuna

Att etablera en järnvägsanläggning kräver kompetens och resurser inom en rad områden. År 2014 fick Train Alliance i uppdrag av Eskilstuna kommun att bistå dem med att ta fram nödvändiga underlag och ett teknikkoncept enligt det RFI (Request For Information) som Mälardalstrafik MÄLAB AB gått ut med.

Kompetent anläggningspartner

När Mälartågen aviserat att de avsåg att etablera en ny motorvagnsdepå för att kunna underhålla sina fordon beslutade Eskilstuna kommun att delta i upphandlingen. Med Train Alliance som anläggningspartner kunde Eskilstuna kommun lämna det anbud som slutligen gick vinnande ur upphandlingen.

”Vi är väldigt nöjda med Train Alliance som agerat anläggningspartner för utformning, teknikval och placering av verkstaden. Att de dessutom kan leverera järnvägsklar mark i bästa läge är ett plus”, säger Per Idesten, Eskilstuna kommun och projektsamordnare för Mälartågens verkstadsetablering.

Ett vinnande helhetskoncept

Det var Train Alliance helhetskoncept som anläggningspartner som möjliggjorde en unik placering av den nya motorvagnsdepån i Eskilstuna, vid Gredby. Train Alliance erfarenhet av upphandling, innehavet av strategisk mark och modern teknikkunskap var avgörande faktorer för att vinna Mälartågens upphandling. Motorvagnsdepån beräknas stå färdig att ta i drift under 2020.